Famke Louise 

‘Wat is ze nu eigenlijk, een zangeres, model, actrice, presentatrice of vlogger?’ Het antwoord is kort maar krachtig; Famke Louise is het allemaal. 

Sinds haar doorbraak bij het grote publiek eind 2017 met haar monsterhit ‘Op me Monnie’ is Famke Louise uitgegroeid tot een popicoon met diverse hits zoals Vroom, Slide en Boss Bitch. Ze werkt daarbij als model en werd in 2014 al op zestienjarige leeftijd bekend bij de jongeren in Nederland als YouTuber. Ze is een icoon van deze tijd en een aansprekend rolmodel voor jonge mensen omdat ze zich onderscheidt en eigenheid durft te tonen.

Van de bodem naar de top

Ze won in haar carrière diverse awards, waaronder een:

  • Hashtag Award voor Beste New creator in 2017;
  • VEED Award voor Beste Muziek YouTuber in 2018;
  • FHM Award waar ze als uitgeroepen werd tot Social Media Princess in 2018;
  • Nominatie voor een Hashtag Award voor Beste Video on Demand in 2018 voor de documentaire over haar leven;
  • Hashtag Award voor Beste Muziekvideo in 2018,
  • FunX Music Award voor Artist of the year – Female in 2019.
  • Twee Best Social Awards voor het Bont project in samenwerking met Videoland en de Stichting Bont voor Dieren in de categorieën ‘Beste positieve Impact’ en ‘Beste lancering’ in 2020.

 

Famke Louise heeft diverse gouden en platina platen gemaakt, al dan niet in samenwerking met andere artiesten.

Zowel qua uiterlijk als muziek staat ze steeds volop in de schijnwerpers en trekt ze keer op keer de aandacht van pers en publiek. Wat maakt haar dan zo speciaal dat het haar wel lukt en anderen niet?

Geloof in jezelf

Vol zelfvertrouwen je ambities verwezenlijken en je uitspreken waar je voor staat. Mensen fantaseren erover maar Famke Louise doet het gewoon. 

Famke Louise straalt dit uit bij alles wat ze doet en wil dat mensen het beste uit zichzelf halen en hun dromen najagen. ‘Laat je niet stoppen! Laat tegenslagen voor je werken en word er sterker van.’

Famke Louise als kind

Eerst zingen, dan pas praten. Famke Louise werd op 9 december 1998 om half vier ’s middags in Amsterdam geboren en ging tot aan 2016 door het leven als Famke Meijer. Op haar derde verhuisde ze met haar ouders naar Almere, waar ze naar de basisschool ging.

Zoals veel meiden was Famke bezig met verkleedpartijen, optredens op school, dansen, zingen en uiteraard haar uiterlijk. Vanaf haar zesde speelde ze viool welke ze later inruilde om zangles te nemen. Ze trad daarmee op in lokale zalen.

Jongens vs meiden

Op de middelbare school kwam Famke voor het eerst in aanraking met ongelijkwaardigheid. Ze ontdekte dat er andere normen voor meiden dan voor jongens golden. Famke stoorde zich hieraan en nam het besluit om te strijden voor gelijkwaardige behandeling. Zowel voor zichzelf als voor andere meiden. Met dit in het achterhoofd startte ze haar YouTube kanaal. 

Zoals het een echte jongere van deze tijd betaamt uitte ze zich gemakkelijker via social media dan bij face-to-face confrontaties en gesprekken. Voor inmiddels zo’n 350 duizend abonnees, filmde ze haar leven. Ze werkte keihard aan haar carrière en richtte haar eigen bedrijf op toen ze zestien jaar was. 

Elke dag mis ik je

Haar puberteit bracht ze voornamelijk door bij haar moeder in Almere, waarbij ze regelmatig bij haar vader logeerde die in Amsterdam woonde. Haar leven veranderde totaal toen haar vader plotseling overleed in 2016. Dit verdriet, maar ook het geloof dat er voortaan een engel op haar schouder zit heeft haar ertoe aangezet om het beste uit haar leven en haar talent te halen.

Als social media expert breidde ze haar werkterrein uit naar andere media en genres. Zo werd ze model, werkte ze aan haar muziekcarrière, speelde ze de hoofdrol in een documentaire over haar leven en is ze regelmatig zien en te horen op radio en TV.

Famke Louise speelt niet op safe

Ze zet haar plannen echter wel altijd ‘op safe’ om vervolgens met iets nieuws te komen waarmee ze haar publiek verrast en soms verbijstert.

Ben je een echte Famke Louise fan? Volg haar dan op haar social kanalen en check deze website regelmatig.